Accipiter haplochrous
E949521
Accipiter haplochrous, commonly known as the white-bellied goshawk, is a rare species of forest-dwelling bird of prey endemic to New Caledonia.
All labels observed (1)
| Label | Occurrences |
|---|---|
| Accipiter haplochrous canonical | 1 |
Statements (30)
| Predicate | Object |
|---|---|
| instanceOf |
bird of prey
ⓘ
goshawk ⓘ species of bird ⓘ |
| behavior |
diurnal
ⓘ
forest-dwelling ⓘ |
| class | Aves ⓘ |
| commonName | white-bellied goshawk NERFINISHED ⓘ |
| conservationStatus | Endangered ⓘ |
| conservationStatusSystem | IUCN Red List NERFINISHED ⓘ |
| describedBy | George Robert Gray NERFINISHED ⓘ |
| diet |
reptiles
ⓘ
small birds ⓘ small mammals ⓘ |
| distribution | Grande Terre (New Caledonia) NERFINISHED ⓘ |
| endemicTo | New Caledonia NERFINISHED ⓘ |
| family | Accipitridae NERFINISHED ⓘ |
| genus | Accipiter ⓘ |
| habitat |
forest
ⓘ
subtropical or tropical moist lowland forest ⓘ subtropical or tropical moist montane forest ⓘ |
| hasColor |
grey upperparts
ⓘ
white belly ⓘ |
| kingdom | Animalia ⓘ |
| nativeRange | New Caledonia NERFINISHED ⓘ |
| order | Accipitriformes NERFINISHED ⓘ |
| phylum | Chordata ⓘ |
| reproduction | oviparous ⓘ |
| taxonRank | species ⓘ |
| threat | habitat loss ⓘ |
| yearDescribed | 1860 ⓘ |
Referenced by (1)
Full triples — surface form annotated when it differs from this entity's canonical label.