sooty falcon

E826824

The sooty falcon is a medium-sized migratory bird of prey known for its dark plumage and agile, fast flight, breeding mainly in arid regions of North Africa and the Middle East and wintering in Madagascar.

Try in SPARQL Jump to: Surface forms Statements Referenced by

All labels observed (1)

Label Occurrences
sooty falcon canonical 2

Statements (49)

Predicate Object
instanceOf bird species
falcon
raptor
binomialName Falco concolor NERFINISHED
bodyLength 30–36 cm
breedingRange Arabian Peninsula NERFINISHED
Middle East NERFINISHED
North Africa NERFINISHED
Red Sea islands NERFINISHED
breedingSeason summer in Northern Hemisphere
breedingSite islands
rocky cliffs
class Aves NERFINISHED
clutchSize 2–4 eggs
conservationConcern declining population trend
describedBy Philippi NERFINISHED
diet bats
large insects
small birds
eggColor buff with brown markings
family Falconidae NERFINISHED
flightStyle agile
fast
foragingHabitat coastal areas during migration
oases in deserts
genus Falco NERFINISHED
habitat arid regions
deserts
offshore islands
rocky coastal areas
huntingStrategy aerial pursuit
IUCNStatus Near Threatened
kingdom Animalia
migrationPattern long-distance migrant
migratory true
nestType scrape on bare ground
nonBreedingRange Madagascar NERFINISHED
coastal East Africa
order Falconiformes NERFINISHED
plumageColor dark grey
sooty grey
size medium-sized falcon
taxonRank species
threats disturbance at breeding sites
habitat loss
illegal hunting
underpartsColor slaty grey
wingspan 78–90 cm
yearDescribed 1857

Referenced by (2)

Full triples — surface form annotated when it differs from this entity's canonical label.

Farasan Islands hasWildlife sooty falcon