Ursus arctos crowtheri
E616609
Ursus arctos crowtheri is an extinct subspecies of brown bear that once inhabited North Africa.
All labels observed (1)
| Label | Occurrences |
|---|---|
| Ursus arctos crowtheri canonical | 1 |
Statements (32)
| Predicate | Object |
|---|---|
| instanceOf |
brown bear subspecies
ⓘ
extinct animal subspecies ⓘ |
| belongsTo | brown bear ⓘ |
| binomialName | Ursus arctos crowtheri NERFINISHED ⓘ |
| bodyType | large mammal ⓘ |
| class | Mammalia ⓘ |
| commonName | Atlas bear NERFINISHED ⓘ |
| describedAs | last surviving bear species in Africa ⓘ |
| diet | omnivorous ⓘ |
| extinctionStatus | extinct ⓘ |
| family | Ursidae NERFINISHED ⓘ |
| genus | Ursus ⓘ |
| habitat |
mountain forests
ⓘ
wooded slopes ⓘ |
| hasConservationStatus | EX ⓘ |
| historicalRange |
Maghreb region
NERFINISHED
ⓘ
northwestern Africa ⓘ |
| isBear | true ⓘ |
| isSubspeciesOf | Ursus arctos ⓘ |
| kingdom | Animalia ⓘ |
| nativeTo |
Algeria
NERFINISHED
ⓘ
Atlas Mountains NERFINISHED ⓘ Libya NERFINISHED ⓘ Morocco NERFINISHED ⓘ North Africa NERFINISHED ⓘ Tunisia NERFINISHED ⓘ |
| order | Carnivora ⓘ |
| parentTaxon | Ursus arctos ⓘ |
| partOf | brown bear species complex ⓘ |
| phylum | Chordata ⓘ |
| scientificName | Ursus arctos crowtheri NERFINISHED ⓘ |
| taxonRank | subspecies ⓘ |
Referenced by (1)
Full triples — surface form annotated when it differs from this entity's canonical label.