Seychelles fody
E457553
The Seychelles fody is a small, endemic songbird of the Seychelles islands known for the male’s bright yellow plumage and its adaptation to a variety of woodland and scrub habitats.
All labels observed (1)
| Label | Occurrences |
|---|---|
| Seychelles fody canonical | 1 |
Statements (50)
| Predicate | Object |
|---|---|
| instanceOf |
bird species
ⓘ
endemic species ⓘ songbird ⓘ |
| assessedBy | IUCN Red List NERFINISHED ⓘ |
| binomialName | Foudia sechellarum NERFINISHED ⓘ |
| bodySize | small ⓘ |
| breedingSeason | mainly during southeast monsoon ⓘ |
| class | Aves ⓘ |
| clutchSize | 2–3 eggs ⓘ |
| commonName |
Seychelles fody
NERFINISHED
ⓘ
Toktok ⓘ |
| conservationStatus | Near Threatened ⓘ |
| diet |
fruit
ⓘ
insects ⓘ other arthropods ⓘ seeds ⓘ |
| endemicTo | Seychelles NERFINISHED ⓘ |
| family | Ploceidae NERFINISHED ⓘ |
| femalePlumage | duller brownish ⓘ |
| foragingStratum |
ground
ⓘ
understory ⓘ |
| foundOnIsland |
Aride Island
NERFINISHED
ⓘ
Cousin Island NERFINISHED ⓘ Cousine Island NERFINISHED ⓘ Denis Island NERFINISHED ⓘ Frégate Island NERFINISHED ⓘ La Digue NERFINISHED ⓘ Mahé NERFINISHED ⓘ Praslin NERFINISHED ⓘ |
| genus | Foudia NERFINISHED ⓘ |
| habitat |
coastal woodland
ⓘ
coconut plantation ⓘ scrub ⓘ secondary forest ⓘ woodland ⓘ |
| kingdom | Animalia ⓘ |
| malePlumage | bright yellow ⓘ |
| namedAfter | Seychelles Islands NERFINISHED ⓘ |
| nativeRange | Indian Ocean islands ⓘ |
| nestPlacement | in trees ⓘ |
| nestType | woven nest ⓘ |
| order | Passeriformes ⓘ |
| reproduction | monogamous tendencies ⓘ |
| sexualDimorphism | present ⓘ |
| subjectOf | conservation translocation programs ⓘ |
| taxonRank | species ⓘ |
| threat |
competition with introduced birds
ⓘ
habitat loss ⓘ introduced predators ⓘ |
| vocalizationType | songbird calls ⓘ |
Referenced by (1)
Full triples — surface form annotated when it differs from this entity's canonical label.